Skrivpuff - Kombo av Fler och Kändes

Den svaga januarisolen kämpade sig långsamt upp över horisonten men var ändå tillräckligt stark för att lyckas få landskapet att glittra och gnistra. Vintern hade hittills varit kall men snöfattig och isarna låg fortfarande nästan lika spegelblanka som när de först lagt sig innan jul. Det var en helt magisk känsla att glida fram i hög fart medan det sjöng under fötterna. Hon hade aldrig tidigare i sitt liv åkt långfärdsskridskor men när fritidsföreningen drog igång gemensamma åkturer köpte hon raskt det billigaste startkitet för att kunna hänga med. Det var en av sakerna hon älskade med sitt jobb, att det fanns så många roliga aktiviteter att delta i även utanför arbetet. Perfekt när man var nyinflyttad och inte kände så många. Flera av hennes arbetskamrater var liksom hon ganska nya, både på arbetsmarknaden och i stan, vilket gjorde att de också var intresserade av att skapa sig ett nytt umgänge och skaffa vänner. Det var som en rolig fortsättning på universitetstiden, med den positiva skillnaden att man inte längre levde på lånade pengar.


-Vad konstigt att det inte var fler som var sugna på att följa med idag?
Hon insåg att hon ställt frågan högt och i först i samma stund som hon hörde den uttalas slog det henne att det kanske inte var någon slump. Han log pillemariskt mot henne. De där isblå buspojksögonen glittrade.
-Det hade det säkert varit, sa han. Men nu frågade jag ju bara dig.

För en kort sekund undrade hon vad han hade sagt till sin familj att han skulle göra idag. Sen sköt hon snabbt undan den tanken.
De var på väg ut på tunn is. Mörkt och lite farligt men spännande, kittlande och lockande. Om det kändes så här underbart så kunde det väl inte vara fel?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen